נשמת כלב

  • כ"ח תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, הבנתי שאין לנו לעשות דבר לעילוי נשמה של כלב שהחזיר נשמתו לבורא, ומכאן שאלתי. א. אם כלב הוא גלגול של אדם (זה ששכב עם גויה, אכל טרפה וכו') - הכיצד שאי אפשר לעזור לנשמה זו? ב. מתשובת הרב בעבר, הבנתי שהנפש מתכלה, אך מה על הנשמה? מה קורה איתה בעולם עליון? ג. היום אני בעלת תשובה, ויודעת שאין להחזיק כלב בבית (למרות שהייתה קטנטנה), אבל הכלבה המדוברת הייתה בחזקתי 14 שנה - והייתי שמחה לדעת אם אוכל לעשות משהו עבורה - עבור נשמתה - יותר נכון. אודה לתגובתך כתמיד

תשובה

שלום וברכה

א. אם אנחנו יודעים שיש בכלב זה גילגול נוכל להתפלל עבור נשמת האדם המגולגל בכלב זה וכדו'.

ב. אין לכלב עצמו, נשמה כלל וכלל.

ג. מאחר ואנו מניחים שלא גולגל בה נשמת אדם, אין מה עלשות עבורה כי היא לא קיימת יותר.