תפילה וברכות

תפילה שמפספסים מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום. אני אומרת ברכות השחר בבוקר ומתפללת מנחה כשאני חוזרת מהעבודה ןלפעמים יוצא לי שמתפספס לי אז זה כאילו יוצא שאני לא התפללתי. רציתי לדעת אם ישנה אפשרות להתפלל מערבית לערבית(מכיון שיום ע"פ היהדות מ6 בערב ל6בערב הבא נכון)במקרה שלא התפללתי יום אך אני יכולה לכפר תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

תפילת ערבית נחשבת כאילו התפלל באותו יום, ומהקימה עד השינה נחשב כיום לעניין זה, שיש להתפלל לפחות תפילה אחת.

{לגבי קביעת הימים לדברים אחרים היום מתחיל בצאת הכוכבים ולא בשעה שש}

בברכה - בנימין שמואלי