תורה ומדע

האם האותיות קדושות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב ,לפי הרצאות ששמעתי באתר הבנתי שיש חשיבות רבה לצורת האותיות וגם לפי הקבלה צורת האותיות היא מסמלת משמעויות. רציתי להבין איך הדבר מסתדר עם הכתב הכנעני העתיק. שהוא בעצם לפני הכתב העיברי, וממנו הגיעו צורת האותיות העיבריות. יישר כח!!

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

התשובה היא שהבחירה האחרונה והסופית מקודשת, כפי שירושלים נבחר בסוף, ואחרי מקומות אחרים, דוגמת שילה ונוב, וגם דוד המלך בחרו בו בסוף, ולפניו הרי שאול מלך, ואף כאן, הכתב עברי הוא אחרון הנבחר והמקודש.

ברכה והצלחה;

יעקב משה