אמונה

מה אני יכולה לעשות ע"מ לשוב להרגיש קירבה והתעלות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, כבר הרבה זמן אני מנסה להתקרב להקב"ה ע"י תפילות , לימוד וכו`.. אך קשה לי לחוש בקרבתו ובהתעלות הרוחנית שחשתי פעם.. מה אני יכולה לעשות ע"מ לשוב להרגיש זאת, להתחבר ולאהוב את בורא עולם תודה.

תשובה

שלום וברכה

כל אדם יש לו עליות וירדות בעבודת ה`, ולפעמים הוא שרוי במין אטימות שעליו לעבוד את ה` מתוך הסתר פניו של הבורא. אין ההסתר אלא קדם את האדם יותר וכמו שאמר הבעש"ט על הפסוק בתהילים, הוא ינהגינו עלמות- כתינוק. וביאר הבעש"ט, שה` נוהג עימנו כתינוק, הלומד ללכת, דהיינו, שכמו שילד הלומד ללכת, אביו מחזיקו בידו, ובאמצע ההליכה, עוזבו אביו, לראות אם הילד הולך לבדו, ואין האב נעלם אז, אלא מצפה לראות אם בנו יכול ללכת לבדו.

כן הדבר בהנהגת ה` עם האדם, בראשית דרכו של האדם אל בוראו, אוחזו הקב"ה בידיו, ומדריכו בדרכו, ולאחר תקופה מסוימת עוזבו מעט, לראות אם יוכל להלך לבדו, ואין להיבהל, וכאשר עמד האדם בנסיון והמשיך ללכת בכוחות עצמו, אין קץ לתענוג אשר נגרם להקב"ה, וה` משפיע על האדם עוד ועוד, ועולה האדם לדרגה גבוהה יותר.

בברכה - בנימין שמואלי