שבת

הרגשה קשה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה אני ואישתי מרגישים כל שבת גיהנום אם הוא לא עובד בשבת. אנחנו כ"כ מתאמצים שיהיה הכל ניקיונות אוכל נרות קידוש וכו.... ובכל זאת הגיהנום נפתח מתי שהוא כל שבת לפני הזמן . נמאס לי להיתאמץ כ"כ הרבה שנים ולקבל מכות כל הזמן

תשובה

שלום וברכה

מבואר בגמ` מסכת גיטין דף נב עמוד א הנהו בי תרי {שני בני זוג} דאיגרי בהו שטן,{שהיה השטן מתגרה בהם} דכל בי שמשי {שבכל ערב שבת} הוו קא מינצו בהדי הדדי {היו רבים ביניהם}, איקלע רבי מאיר להתם,{הגיע ר` מאיר לביתם} עכבינהו תלתא בי שמשי {עיכב אצלם שלוש פעמים בביתם} עד דעבד להו שלמא, {עד שעשה שלום ביניהם} שמעיה {ר` מאיר} דקאמר: {השטן} ווי {לי}, דאפקיה {שהוציא} ר` מאיר לההוא גברא {לשטן} מביתיה.

וביארו בספרים שהשטן יש לו עניין מיוחד לסכסך בין בני זוג לקראת שבת, מאחר והשבת היא מקור הברכה, וכאשר השבת עוברת בשלום וברוגע בין בני הזוג הדבר מוסיף המון ברוחניות ובגשמיות, ולכן אני מציע לכם לעשות את מעשי ר` מאיר ולזרוק את השטן מביתכם, החליטי שבכל מחיר אינכם רבים בשבת על כלום , אינני יודע מה מביא אתכם לריב אבל אתה ואשתך תחליטו שמה שלא יהיה, אף אחד לא כועס ולא מרים את הקול, התאפקי בכל מחיר ואי"ה השטן יסולק בבושת פנים מביתכם ויניח אתכם לנפשכם.

שבת שלום ומבורך ועדיין לא מאוחר מידי לקבל על עצמכם שלא לכעוס בשבת זו בשום אפן ותזכרו שבשבת זו אתם מגרשים את היצר מביתכם אני בטוח שאם שלוש שבתות לא תריבו ביניכם אתם תזכו לחיים מאושרים. עלו והצליחו – בנימין שמואלי