שאל את הרב - כללי

מחשבות לא טובות איך אפשר להיפטר מהמחשבות האלה

  • ח' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי הרבה פעמים מחשבות לא טובות שממש נתקעות לי בראש קבוע... גם מילים לא צנועות, שאני לא מבינה מאיפה הן באות, אני כמעט לא רואה סרטים ולא שומעת קללות ועדיין הן נתקעות לי בראש ואני לא מצליחה להפסיק אותן אפילו באמצע התפילה יכולה להיכנס לי מילה לראש, ואני מנסה להפסיק אותה אבל לא תמיד מצליחה...... וגם מחשבות לא טובות על אנשים שאני רואה כמו מכוער או טיפש אפילו אם אני לא באמת חושבת עליו את זה, המחשבות האלה נכנסות לי לראש ואני באמת מנסה להפסיק, זה ממש מפריע לי, אבל אני לא תמיד מצליחה.... אני אשמח מאד אם הרב יוכל לתת לי עצות איך להיפטר מהמחשבות האלה... תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אין להילחם עם המחשבות, יש להמשיך בתפילה ולחשוב על מחשבה אחרת וכך המחשבה הזו תיעלם בנחת. מלחמה עם מחשבה גורמת למחשבה להישאר ולא להשתחרר.

אל תדאגי ואל תילחצי והכל יסתדר בעז"ה.