שבת

האם מותר ביום טוב להחזיר את המרק לפלטה אחרי שהורדנו אותה

  • ח' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום רב יש לי כמה שאלות בבקשה תענו לי 1. האם אפשר ביום טוב להוסיף מיים למיחם? כי אפשר בישול לא? 2. האם אפשר ביום טוב לנגן על כלי נגינה? 3. האם מותר להרוג נפשות כלומר נמלים ביום טוב? בשבת אני יוןדעת שאסור אבל ביום טוב מותר? ואם זה גורם לצער כגון מצאתי ביום טוב נמלים בחדר שלי ליד המיטה וגרמו לי לאי נוחות ולא יכולתי לישון בחדר. מה היתי אמורה לעשות לפעול במצב שכזה? 4.למה בראש השנה זה 2 ימים טוןבים ברצף ועושים את זה פעמיים הסעודה והברכות? זה בשביל מי שלא עשה טוב אז אלוקים נותן הזדמנות שניה? 5. ביום טוב האם מותר להכין שתיה בלי כוס שניה ושלישית? כלומר ישר למזוג מהמייחם? 6. בשבת נס קפה שוקו לא צריך כוס שלישית? רק תה? 7.מותר לצחצח שיניים ביום טוב? זה לא נחשב לסחיטה? כגון לשבת? 8. לחפוץ את השיער מותר ביום טוב? גם זה איך אפשר שלא יחשב כסחיטה? 9.האם מותר ביום טוב להדליק נר נדמה לעילוי נשמת נפטר מאש לאש? 10. מותר ביום טוב להחזיר את המרק לפלטה אחרי שהורדנו אותה? כי בשבת ידוע לי שאסור להחזיר סיר שמלא מיים כגון תבשיל מרק חזרה לפלטה כי זה נחשב בישול... מחילה על השאלות הרבות תודה על המענה שיהיהגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור בתשובה

1. אסור להכניס מים קרים כי זה גורם להפעלת החשמל. מותר להכניס מים שחוממו לפני כן.

2. אסור.

3. אסור.

4. אמרת נכון ברובד הרמז. שהקשב"ה נתן יומיים דין כדי שאנשים חלשים ייותר ישפטו ביום השני שהדין קל. על פי הפשט מאחר וזה ראש חודש ובזמנים עברו לא קבעו ראש חודש עש שבאו העדים שראו את הלבנה ועל כן היו עושים ביום השלושים לאלול ראש השנה שמא יבואו עדים כבר היום, אם לא באו באותו יום היו עושים יום נוסף ראש השנה ועל כן קבעו לדורות שתמיד היהי ראש השנה יומיים.

5. מותר.

6. נס קפה לא צריך. יש להחמיר בשוקו.

7. כמו בשבת.

8. כמו בשבת.

9. אין להדליק נר נשמה.

10. מותר.