תפילה וברכות

ברכת הגומל לנשים

  • ח' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום! רציתי לשאול אם יש מצב לאישה לא לברך ברכת הגומל אחרי נסיעות או דברים כאלה? לפחות מצידי (או מצד כמה בנות שאמרו לי) אני נורא מתביישת לברך, ואני מרגישה שאם הייתי בבית כנסת ולא ברכתי הגומל אז הקב"ה כועס עליי! למה אני לא יכולה להגיד לה' תודה רק לא ליד 50 גברים? זה נראה לי גם לא צנוע קצת למרות שלא רואים אותי כי אני בעזרת נשים. אשמח לתשובה! גמר חתימה טובה בע"ה :)

תשובה

לכבוד השואלת,

הייתי מייעץ לך לברר אודות בית כנסת באיזורך שיותר גדול, ואיפה שיש להם סידור כזה שהרבה נשים מברכות יחד בין העליות לתורה וכל הגברים עונים ביחד; ובאותם שבועות אחרי שנסעת את השיעור של שעה וחומש, תלכי בשבת לאותה בית הכנסת, ותברכי ביחד עם שאר הנשים. ובכך לא ייגרם למצב של בושה.

בברכה,

רב נחום