אמונה

כפרת עוונות ביום כיפור

  • ח' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, ידוע שללא תשובה, יום הכיפורים לא מכפר על עוונות שבין האדם למקום, וגם ידוע כי אם אדם עשה תשובה בלי קשר ליום הכיפורים נמחלים לו כל העבירות. נראה מכאן שאין צורך ביום כיפור, כי אם באמת עשיתי תשובה אז זה לא משנה איזה יום היום יכופר לי, ואם לא עשיתי תשובה אז זה גם לא משנה אם יום כיפור היום או לא כי במילא לא יכופר לי כל עוד לא עשיתי תשובה. לכאן או לכאן הכל תלוי בתשובה. אשמח לדעת כיצד זה מסתדר ולמה כן צריך את יום כיפור. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

הרבה עבירות תשובה תולה ולא מכפרת עד יום הכיפורים כמבואר במשנה.

מצווה לשוב בתשובה ביום הכיפורים ולזכות למחילת העוון.

ברכה,