שאל את הרב - כללי

בקשה לעזרה

  • ח' תשרי התשע"ו

שאלה

בס"ד בקשה וקריאה לעזרה שלום רב אני רוצה לפנות בבקשה וסיפור,פשוט על פניו ,אבל מורכב,כל חיי הייתי עסוק בעשיית טוב תרומה לקהילה וסיוע לאחרים, תמיד ברצון ותרומה אין סופית וזאת כדאי לעשות טוב. לצערי למרות שכל הזמן עשיתי טוב,בשלושת השנים האחרונות,חיי נהיו שחורים,הייתי צריך ללוות כספים מהשוק האפור,אנשים התנכלו לי ,ושכחו שסייעתי להם ,בזמני ככתב בעיתון ועורך,שבו עשיתי מלחמה עבור חסרי הפה. משפחתי נטשה אותי,ואיני מוצא מזור לכאביי,ואף אחד לא מכיר אותי ,ולא אכפת לו מאיפה שאני נמצא,אני עוסק במלאכה חשובה,של טיפול בבעלי צרכים מיוחדים,אבל טרדות היום יום לא מאפשרים לי ,לחיות בלי דאגות,אפילו לשנייה. החובות הקטנים שאני מקווה שלא יגדלו,היעדר האנשים סביבי , והלבד,מביא אותי לסכן את עצמי בכל מיני דרכים,שדרכם אני יכול להסתבך, והחשש הגדול שזה יקרה,מתגבר. אני חולם על אור וימים שאוכל לשבת בלב שמח,בלי דאגות,עם משפחה וילדים שתוכל להיות המשפחה שלי,שלא אהיה בודד ועצוב בנפש. לצערי בחודשים האחרונים כמה שאני מבקש,זה לא הולך,ואפילו ניסיתי כמה פעמיים לשלוח יד בנפשי,ואני לא מבין למה כזה רע לי,אילו הייתי איש רע,אז הייתי מקבל את הדין,אבל איני כזה. אני רוצה ישועות,ולא מבין למה הם לא מגיעות,אלי ,אנא ממך תעזור לי. בבקשה, אני לא צריך לסבול בלי משפחה,ובלי אף אחד,אני לא עושה רע לאף אחד. דן

תשובה

שלום וברכה

נפלאים דרכי ה' ולא אדע למה כבודו סובל כעת אבל בטוחני שקבלה טובה תועיל מאוד להצלחתך.

אינני מכיר את מצבך הרוחני אבל נראה לי שאם תקבל על עצמך להניח תפילין בכל יום ויום ולשמור שבת כראוי, בטוחני שייקרעו לפניך שערי ההצלחה.

בהצלחה,