חלום על נפטר

  • ח' תשרי התשע"ו

שאלה

אנחנו משפחה חילונית. חלמתי על קרוב משפחה שנפטר ולא אמרו עליו קדיש בשנת הפטירה ובחלומי הוא נראה עגום ועצוב. ניסה לומר לי משהו ולא הצליח. התעוררתי בהרגשה רעה ואמרתי ברכות השחר ובטעות נפל הסידור ונפתח על קדיש. כיצד אוכל לעזור לו?

תשובה

שלום רב,

תוכל לעזור לו על ידי שתאמר עליו קדיש, או על ידי שתשיג אדם שיאמר עליו קדיש. אם אינך יכול לעשות כאמור, תוכל לעזור לו על ידי התחזקות בתורה ובמצוות, וריבוי מעשים טובים לעילוי נשמתו.

בשורות טובות,

הלל מאירס