אבא לא מוכן לקבל התחזקות

  • ח' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום אבי הוא האיש הכי חשוב לי בחיים, הוא חולה מאוד ואני מרגישה שהתחברתי באמונה בעקבות המחלה אבי לא מוכן לשמןע שום דבר שקשור לדת, הוא סבל סבל רב בחיו ואי אפשר לשפוט אותו איך אוכל לפשר בין כיבוד הורים ולשמירת מצוות , הדבר הכי קשה עבורי הוא ביקור ביום שבת אצלו(בגלל מחלתו הוא לא יכול לישון אצלי ואני עם 2 תינוקות לא יכולה לישון אצלו ) תבורכו מפי עליון!

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שאין כל מקום לוותר על שמירת תורה ומצוות בגלל כיבוד הורים כי אין זה כבודם, להיפך כבודו הוא שאת שומרת מצוות והולכת בדרך ה' בכך הוא זוכה לכבוד גדול אשרי האב שזכה לבת צדיקה ויקרה כזו.

אם חלילה תחללי שבת או שחלילה לא תשמרי מצוות את פוגעת בסיכויי ההחלמה של האב ובוודאי שלעתיד לבוא הוא ייענש על כך ואת תהיי הגורמת לכל הביזיונות והעונשים שהאב יקבל בעולם האמת.

הדרך היחידה להתיר להגיע איליו בשבת היא במקרה של פיקוח נפש, שאם לא תגיעי איליו לביקור הוא יסתכן שאז ניתן להקל לנסוע עם נהג נכרי המוזמן מים שישי ולשלם לו לאחר השבת. אולם להיזהר מאוד לא לחלל שבתחלילה במקרה שאין זה פיקוח נפש.

היי חזקה ואל תיכנעי ובכך תזכי לתת כבוד יקר ושכר טוב ואביך.

ברוכה תהיי לה',