תפילה וברכות

לפי הלכה אשה חייבת בתפילה אחת ליום האם זה משנה איזה תפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפי הלכה אשה חייבת בתפילה אחת ליום האם זה משנה איזה תפילהכלומר מנחה במקום שחרית או שעדיף שחרית ואם תפילת שחרית איזה קטעים מהתפילה אשה חייבת

תשובה

שלום וברכה

אין הבדל בין התפילות. וחייבת האישה בתפילת שמונה עשרה בלבד. וכן חייבת בברכות השחר ללא קשר איזה תפילה היא מתפללת. סדרי העדיפויות לנשים הן כך: 1. תפילת שמונה עשרה 2. ברכת אמת ויציב שלפני שמונה עשרה 3. ברוך שאמר – אשרי – ישתבח

4. פרק המתחיל: הללויה, הללו את י"י מן השמים עד לבני ישראל עם קרובו הללויה.

5. פרק המחיל הללויה, הללו אל בקדשו עד כל הנשמה תהלל יה (תהילים קנ, א - ז).

6. הודו לה` קראו בשמו... עד והוא רחום. 7. שאר פסוקי דזמרה

8. קרבנות. ונשים ספרדיות אינם מברכות את ברכות שמע וברוך שאמר וישתבח בשם ומלכות. בברכה - בנימין שמואלי