לפני כמספר שנים שינו לי את שמי , איזה שם צריכים לכתוב לי בכתובה ביום חתונתי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני כמספר שנים שינו לי את שמי (לא הוסיפו, אלא שינו לחלוטין).. איזה שם צריכים לכתוב לי בכתובה ביום חתונתי (בע"ה) לפי ההלכה תודה על הכל.

תשובה

שלום וברכה

אם בפירוש עקרו את השם הקודם, ואת לא משתמשת בו יותר, יש לכתוב את השם הנוכחי, אבל אם שינו בכך שתיקראי בשמך הנוכחי ללא שעקרו את השם הראשון, הרי שיש לנהוג כפי שכתב הגאון רבי יעקב יוקב עטלינגער זצ"ל בספרו שו"ת בנין ציון החדשות (סימן קעב) שהמנהג הנכון לכתוב בכתובה השם הקודש הניתן לו בשעת ברית מילה, וטוב שלא להזכיר בכתובה שם אחר מלבד שם זה כיון שנכתבה בלשון הקודש ולשם דבר מצוה, והלא לזה הונח השם הזה להשתמש בו לדברים שבקדושה על כל פנים, ואף באופן שאין קורין אותו עוד בשם זה רק בשם לעז הנתחדש אח"כ, מ"מ לא נקרא שהשם קודש נשתקע ובטל שהרי משתמש בה לדברים שבקדושה כאמירות מי שברך וכדומה, עכ"ד.

בהצלחה - מנשה ישראל