תפילה וברכות

הלכות תפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי מספר שאלות: א)באיזה חלקים בזמן שחרית אני צריך לעצור מלהתפלל ולענות אמן אם יש קדיש,ומתי אסור לעצור ב)אם אני עדיין באמצע 18 והחזן התחיל לומר קדושה,כיצד עלי לנהוג בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

א. עד ברוך שאמר, עונים ברוך הוא וברוך שמו ואמן. מברכת ברוך שאמר ועד ישתבח, אין עונים ברוך הוא וברוך שמו, אבל עונים אמן. מיצור אור ועד שמונה עשרה בין הפרקים דהיינו בין כל ברכה וברכה, וכן בין כל פרשה ופרשה בקריאת שמע, הדין כלאחר ברוך שאמר.

באצמע ברכות קריאת שמע וכן באמצע פרשת שמע, אין ונם אמן אלא אמן יהא שמיה רבא, וכן אמן שלאחר דאמירן בעלמא, ואמן של ברכת שמע קולינו וברכת הקל הקדוש. אם שומעים את החזן אומר קדושה באמצע שמונה עשרה, יש לשתוך ולכוון לצאת ידי חובת הקדושה, ולא לומר יחד עם החזן.

בברכה - בנימין שמואלי