שאל את הרב - כללי

כיבוד הורים--->>

  • ד' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, לפני שלוש שנים חזרנו בתשובה ב"ה ,הכל בסדר אצלנו הילדים במסגרות תורניות ואנו מסתדרים טוב ב"ה. יש לי בעיה עם אמא שלי שלא מרוצה,היא אומרת שבעלי לומד תורה כי הוא לא רוצה לעבוד ,בחגים היא מדליקה אור שעושה מה שרוצה ומנסה להגיד לילדים שיעשו מה שרוצים מה שגורם לי להגיד לה שלא תישן אצלנו בחגים, חשוב לציין שיש לה רק אותי וכל האחים שלי לא מוכנים לדבר איתה.ועם היא לא אצלי היא לבד כל החגים. השאלה שלי היא ,מה ההלכה במקרה זה? האם אני יכולה לא להזמין את אמי למען חינוך ילדי ?

תשובה

לכבוד השואלת,

רצוי להסביר לאמא באופן נאות שאם היא תגיע לבית שלכם, היא חייבת לכבד את החלטת החיים שלכם והאיך שאתם בחרתם לחנך את הילדים; ואם לאו היא לא תוכל להגיע. והבחירה בידה.

להלכה אין חיוב של כיבוד הורה במקום שההורה מצוה לעשות משהו נגד התורה (או כאן שמצוה כך לנכדים).

אם הסברת לה כנ"ל ובכל זאת היא החליטה שאינה רוצה לשנות את התנהגותה ביום טוב, אין לך להרגיש שאת לא מכבדת אותה או שאת משאירה אותה לבד, הואיל ונתת לה את האפשרות להגיע אליך, והיא זו שבחרה שלא לציית לכיוון של ניהול הבית.

בברכה,

רב נחום