צום יום כיפור בהריון והנקה

  • ד' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מעוניינת לוודא לגבי צום יום כיפור. אני מניקה תינוק בן 8 חודשים ובתחילת הריון. עדיין לא בטוחה לגבי השבוע המדויק. האם אני מחוייבת לצום או שישנן הקלות? תודה רבה ושנה טובה.

תשובה

שלום וברכה

יש לצום כרגיל.

תשתי הרבה בימים הבאים כדי שהגוף יהיה ספוג בנוזלים ואין ללכת לבית הכנסת אלא לנוח בבית במקום מוצל וממוזג.

אם את חלשה ויש לחשוש שהטיפול בתינוקת תקשה עלייך את הצום, יש על בעלך להישאר איתך בבית ולסייע לך בטיפול בתינוקת ובעז"ה הצום יעבור בשלום.

גמר חתימה טובה וצום קל והריון קל בבריאות,