אמונה

איך ניתן לכפר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שנינו חילונים . מביאים חרטה גדולה על מעשינו וזה 2 דברים קיימנו יחסים בזמן מחזור והדבר השני זה גבר של אישה אחרת איך ניתן לכפר ולעשות תיקון תנו לנו הדרכה בנושא ומה ניתן לעשות תודה.

תשובה

שלום וברכה

יסוד התשובה היא חרטה עמוקה על העבר, וקבלה לעתיד שלא לעשות חטא זה. ואם נכשלתם חלילה באיסור נידה החמור, הרי עליבם לקלב על עצמכם שלא לקיים יחסים עד לאחר הטהרה במקווה לאחר הנישואים, כי מעת קבלת המחזור הראשון של הנערה בגיל 12 הנערה טמאה נידה, ואסורה על כל גבר, ואינה ניתרת עד לאחר טהרה במקווה. וצריך להיזהר בכל הדברים אשר יכולים להביא לידי החטא כהתייחדות בבית אחד ללא אנשים נוספים ועוד.

לאחר החרטה העמוקה יש להתוודות לפני ה` על החטא והבטיח שלא להגיע לידי חטא זה לעול, וזהו עיקר התשובה. גם לאחר בתשובה יש לעשות מעשים שיתקנו את הפגם של החטא לגמרי. ישנם כמה דברים שהעושה אותם מנקה את חטאו לגמרי לאחר התשובה.

א. שמירת שבת, כל השומר שבת כהלכתו אפי` עובד עבודב רה כדור אנשו מוחלין לו.

ב. עשיית צדקה וחסד.

ג. להיות מהנעלבין ואינם עולבין שומעין חרפתם ואינם משיבים. וה` יעזור שתזכו לתשובה שלימה ואמיתית, ולקבלת עול המצוות כראוי ולא תבואו לידי חטא לעולם. בברכה - בנימין שמואלי