נישואין בין יום כיפור לסוכות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב האם מותר על פי ההלכה לעשות נישואין בין יום כיפור לסוכות תודה

תשובה

שלום וברכה

הזמן הזה מומלץ מאוד לנישואין וכפי שכתב הרה"ק רבי פינחס מקאריץ זצ"ל שהימים בין יום הכיפורים לסוכות המה מסוגלים לנשואי אשה למזל טוב, והשעה טובה ומצלחת, [מובא בספר אמרי פנחס (ענינים שונים אות צא)]. וזה לשון הספר: אמר לנו [הרה"ק מקאריץ זצ"ל], שחתונה טוב יותר להיות בין יום הכיפורים לסוכות, כי הוא בסוד פנים בפנים (כדאיתא בפרי עץ חיים שער יום הכיפורים פרק א), וגם סיפר לנו מעשה מאיש אחד שהיו לו כמה נשים וגירשם, ולא היה יכול לדור אתם, וציוה לו לעשות החתונה כנ"ל, כי בכל ימות השנה הוא בסוד אחור באחור חוץ משבתות, אבל בימים הללו הוא בסוד כללות העולמות פנים בפנים, ועכשיו היו לו בנים ודר עם אשתו.

בהצלחה - מנשה ישראל