שבת

לכבות את החשמל בהדלקת נרות בשבת לא מובן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד להלן קטע מתוך הלכה יומית של הרה"ג עובדיה יוסף המתפרסם מידי ביום באינטרנט לכל מבקש. ולסיכום: ראוי מאד לכבות את אור החשמל קודם הדלקת הנרות בשמן או בשעוה, ולחזור ולהדליק את אור החשמל לאחר הדלקת הנרות, ולכוין בעת הברכה לפטור את מאור החשמל, אשר באורו הגדול נראה אור, לאכול וליהנות מאורו. לא הבנתי את החלק הזה האם יש להדליק את אורות החשמל אחרי הדלקת נרות השבת ושאלה נוספת אני כמעט כל שבת עושה אצל חמתי בעקבות ההלכה הזו יש לי ספק האם עליי להדליק נרות שבת ולבקש עבור משפחתי והאם עליי לעשות זאת לפני בעלת הבית או אחריה

תשובה

שלום וברכה

הבנת נכון וכך היא אכן דעתו של הרב שלכתחילה יש להדלקי את החשמל. כמו כן הרב סבור שהמדליקקה אצל חמותה לא תברך כלל, אלא תצא בברכת המארחת, ותענה אמן, ותדליק נרות. בברכה - בנימין שמואלי