נשים

נידה ובית כנסת לגעת בחתת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה ההלכה לגבי נידה בית כנסת והחזקת חתת להתפלל אני יודעת שאסור להכנס לקברי צדיקים בזמן נידה. אבל מה עם בית כנסת מכל אחד אני שומעת סברה אחרת. אני יום יום קוראת בחתת האם בזמן נידה מותר לי להחזיקו כדי להתפלל תודה רבה ושבת שלום ב"ה אמן לכולם.

תשובה

שלום וברכה

מותר ללכת לבית הכנסת ומותר להתפלל ולאחוז בסידור או בכל ספר קדוש אחר גם בזמן נידה. יש להימנע מלהסתכל באותיות הספר תורה, בזמן הנידה.

שבת שלום - בנימין שמואלי