תפילה וברכות

תפילת שחרית ומנחה וערביתלנשים זה כמו של גברים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני חוזרת בתשובה עכשיו ואני יודעת רק שצריך ללבוש חצאית כי אני איני נשואה עדיין ואני יודעת ברכות מזונות ונטילות למינהם אבל אני רוצה לדעת אם אפשר בבקשה האם שחרית ומנחה וערבית לי זה כמו של גברים אם לאאז איך אדע שאלה שניה: קוראים לי דנית כהן והבנתי שדנית זה לא שם יהודי... האם אני צריכה להחליף אותו ואם כן איפה ואיך לאיזה שם

תשובה

שלום ווברכה

עיקר חובת הנשים היא תפילת שמונה עשרה - תפילת העמידה, וכן את ברכות השחר. נשים אשכנזיות רשאיות להתצפלל את כל התפילה כמו הגברים.

נשים ספרדיות אינם מברכות את ברכת ברוך שאמר וישתבח וכן את ברכות קריאת שמע אלא מסיימות ללא שם ומלכות נשמח לכונך בתפילה בטלפון, אם תרצי בכך שילחי לי את מס` הטלפון שלך ואחת ממדריכותינו תחזור אילייך ותעזור לך בכל הצורך. את השם דנית אין צורך להחליף.

בברכה - בנימין שמואלי