חברה והשקפה

ההתייחסות לחוזר בשאלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי שאלה שמאוד מעסיקה אותי למה שאחד מהבנים ממשפחה חרדית חוזר בשאלה המשפחה שלו לא מכירה בו ורואים בו כעוף מוזר ומנדים אותו מהחברה שלו אפילו לא מדברים איתו איזה מין התיחסות זאת הוא בנאדם בשר ודם. מדובר על אנשים שהרגישו את עבדותם לבורא עולם עשו את רצונו מאסו בו ועשו את רצונותיהם

תשובה

שלום וברכה

אין לנדות חלילה אף אחד וגם כי ירבה לחטוא עלינו לקרבו ולנסות להחזירו למוטב, אם לא שהוא מנסה להחטיא אחרים שאז אכן עלינו לסלקו מאיתנו פן יחטיא אחרים.

אבל ברור שיהודי המאמין בבורא עולם ובשכר ועונש, לא יכול לראות את בנו עוזב את דת ישראל ולהישאר שווה נפש, וכי אב הרואה את בנו מתאבד ישתוק וגדול המחטיאו יותר מההורגו!. בברכה - בנימין שמואלי