אמונה

זיכוי הרבים וקירוב לעבודת השם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. רציתי לשאול לגבי צורת הלימוד כאשר מדברים עם אדם שהוא רחוק מן התורה ורוצים לקרבו והוא אכן מקשיב אך מבחינה מעשית הינו רחוק. יש לי מספר חברים במקומות שונים שכל פעם אני מדבר איתם ומנסה להסביר להם את יופיה ואמיתותה של תורתנו הקדושה וברוך השם הדברים נשמעים באוירה טובה ואף זכיתי להתפעלות והבעת נכונות לשמוע עוד מהנושא. הבעיה היא שאדם אחד אמר לי שלא כדי להסביר כל פעם קצת מכל נושא ולא לדבר איתם בתדירות גבוהה כי זה נחמד להם והם מעבירים הלאה בלי רצון אמיתי להתקדם. חשבתי על זה ועד עכשיו חשבתי שזו דרך נכונה אך רציתי לשמוע את דעת הרב בעניין. רציתי לציין שהדברים נאמרים בדרכי נעם ובאהבה הדדית מצד השומעים. תודה רבה אשמח לקבל תשובה בהקדם כי הפעילות היא מספר פעמים בשבוע.

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את טענת החבר, הינך עושה דבר מעולה ובעזרת ה` המאור שבתורה מחזיר את האדם למוטב. וכך בעזרת ה` הם ירצו עוד ועוד ויתקרבו ליהדות.

בברכה – בנימין שמואלי