נשים

מהו התיקון לאישה שביצעה 4 הפלות בחייה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהו התיקון לאישה שביצעה 4 הפלות בחייה מתוכם 2 הפלות שהיו ממזרים והיא אינה בטוחה אם היו לאחר 40 יום או לפני האם יש סיכוי לעשות תשובה במצב כזה בתודה רונית והייתי מבקשת להעביר לי תשובה אם אפשר למייל שלי ולא דרך האתר

תשובה

שלום וברכה

אין לך דבר שעומד בפני התשובה, ועל כל מועילה התשובה, ולאחר תשובה אמיתית, שכוללת חרטה עמוקה על העבר, וקבלה לעתיד שלא לחזור חלילה לחטא זה עוד, בתוספת וידוי לה` על החטא, ובקשת סילחתו על חטאים חמורים אלו, הרי העון סר ומתוקן לגמרי. וכמובן שהקבלה תהיה לנהוג כבת ישראל כשרה אשר כוללת שמירת טהרת המשפחה כדין, ולהקפיד ביותר על אי קיום יחסים ללא נישואין, וכך תתכפרי על הכול. מומלץ מאוד לתת צדקה לכפר על החטא,

לאירגונים העוסקים בהצלת עוברים, כדוגמת אפרת וכדו` וכל הדבר יהווה כתשובת המשקל. אם העוברים היו ממזרים, הרי גם היחסים היו באיסור חמור, ועלייך לחזור בתשובה גם על כך. בברכה - בנימין שמואלי