שאל את הרב - כללי

איך אדע אם מותר לצום עם קרוהן

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב שלום, אני חולת קרוהן, בת 26, לא מטופלת על ידי תרופות אלא רק על ידי שינוי תזונה חריף וקשה. אוכלת כל יום אותו דבר וממש דברים מסויימים (אם צריך לפרט אז רק כמה ירקות מבושלים ושותה שייקים על בסיס שקדים טחונים, ללא קמח כלל, מוצרי חלב או בשר). אני נורא חוששת מכיפור השנה כיוון שאין לי בעיקר ממה לשבוע בארוחת מפסקת. וגם בגלל ששנה שעברה בכיפור הייתה השנה הראשונה שלי עם הקרוהן( ועוד שם אכלתי עוד עוף לפחות ועוד כמה דברים) ולאחר כמה ימים חוויתי התקף קרוהן ראשון. לצערי אין לי רופא שיכול לתת חוות דעת על סמך היכרות איתי לאורך כל הדרך האם מותר לי לצום כיוון שאני לא מצאתי עדיין רופא גסטרו מטפל ואני עוברת כרגע מאחד לשני. בדיקת קולונוסקופיה נעשתה מעל שנה כך שגם אין לי דרך לדעת את מצב המעיים. בכללי ביום יום יש ימים טובים ויש ימים טובים פחות. אני כרגע במשקל 43 קילו בגלל המצב התזונתי (גובה 1.57) וזאת אחרי שירדתי מ55 ל40 קילו בשנה האחרונה ומאז אני משתדלת לעלות במשקל. אשמח אם הרב יוכל להגיד לי מה עליי לעשות האם מותר לצום או לא? ואם כן מה ההנחיות במידה ואני מרגישה כאבים או כל דבר אחר.. ואם לא מותר לצום אז גם איך לנהוג? תודה רבה לרב ולכל המערכת אם תוכלו להודיע לי במהרה לא יודעת למי לפנות עוד..

תשובה

שלום וברכה
קו מיוחד להתייעצות עם ד"ר שוסהיים יחד עם רב ביום ביום ראשון ושני בין השעות 5-7 בערב בטלפון 025016779.
בהצלחה,