זוגיות

להזמין אורחים שלא שומרים לסעודת שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב בדרך כלל את ערבי שבת אני עורך אצל הורי עם אשתי השבוע עקב נסיעה אני יערוך את הקידוש בביתי וחשבתי להזמין את משפחת אשתי לקידוש יש לציין כי משפחתה לא מקיימת בדכ קידוש כך חשבתי שזה יהיה נחמד להכיר להם את המסורת יש לציין כי במידה ויבואו זה יההי כרוך בכך שהם יבואו ברכב בנסיעה בשבת (למרות שבכל מקרה הם נוסעים) השאלה שלי האם זה בסדר לקיים אצלי את הקידוש למרות שזה יגרום לכך שהם יבואו אלינו ברכב או שבגלל שהם גם ככה נוסעים אין אם זה בעיה וקיום הקידוש אצלי יהיה מצווה

תשובה

שלום וברכה

אסור בהחלט להזמין אותם לקידוש, גם אם הם אינם שומרים את השבת.

בברכה - בנימין שמואלי