שאל את הרב - כללי

כיור אחד בבית

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

אנחנו מתגוררים בדירה עם כיור אחד קרוב לשנתיים. חשבנו שעשינו נכון כאשר אנו שומרים להפריד תמיד בכיור כלים בשרים ולא לשים יחד עם חלבי ולהשתמש ב 2 ספוקים שונים. רק שלא ידענו שאין להשתמש במים חמים ולרוב כלים נעשו במים חמים. מה עושים עכשיו? תודה מראש!!!

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה עקב עומס בפניות לאתר.

הואיל ויש כמה ספקות בזה אין צריך להכשיר את הכלים. אמנם מכאן ולהבא אין לחשתמש לנקוי אלא במים פושרים.

ואם הכיור עצמו או ה ברזים הם ממתכת, ראוי להכשירם לכתחילה; ובדיעבד אינו מעכב.

בברכה,

צוות הידברות