בחורה חילונית ואיני מערבבת בשר וחלב יחד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב כבוד הרב, אני בחורה חילונית ואיני מערבבת בשר וחלב יחד או אוכלת דברים לא כשרים. יש לי בעבודה מיקרוגלים ואיני יודעת מה העובדים באמת מכניסים אל תוך המיקרוגל אם הדברים כשרים או שאינם כשרים ואני נימנעת מלחמם שם אוכל. אני חייבת לציין שיש שם אנשים החובשים כיפות והם מחממים גם את האוכל שלהם שם. השאלה שלי היא: האם אוכל לחמם שם גם את האוכל שלי..כי פשוט מקטע דתי אני לא מרגישה שאפשר ובגלל זה אשמח לקבל תשובה על שאלתי. בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

טוב את עושה שאת נמנעת מלחמם שם את האוכל, כי אכן הדבר אסור. אם את רוצה לחמם את האוכל שלך, יש לך לסגור הרמטית את המאכלים עם שקית וכדאי להשתמש באריזה כפולה, כדי שלא יצאו אדים, וכך לא ייאסרו המאכלים שלך.

בברכה – בנימין שמואלי