תפילה וברכות

ק"ש שחרית מתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לדעת בעניין זמן ק"ש שחרית כתוב מצד אחד בשו"ע או"ח סימן פט אות א שזמנה לכתחילה שהנץ החמה משום `ייראוך עם שמש` וכותב שם המשנ"ב שלפני עמוד השחר לא יצא אפילו בדיעבד ואני די מבולבל בזמן שבין ע"ה להאיר פני המזרח מה זמן זה ומי הסובר שלפני כן יוצאים ידי חובה וכדומה שרראיתי בערוך השולחן שהוא מביא בשם הראשונים שהאיר פני המזרח איננו כדברי המשנ"ב שלדעת המשנ"ב צריךשיאיר כל פני המזרח ולדעת ערוך השולחן מספיקה נקודת אור ואני די מסופק בהבנתי בנושא תודה מראש...

תשובה

שלום וברכה

עלות השחר היא 72 דקות לפני הנץ, ועדיין החושך על פני תבל, והאיר פני המזרח הוא כמו שכתתב מאת מחלוקת הפוסקים.

בברכה – בנימין שמואלי