שאל את הרב - כללי

גיבוי הבעל בחינוך הילדים

  • כ"ח אלול התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום וברכה, אני אם ל 4 ילדים קטנים כאשר אחד מהם תינוק בן 5 חודשים. כרגע אני בבית שולחת ומקבלת את הילדים מהגן ומביה"ס ונמצאת סביבם רוב היממה. הילדים שלי ככל הילדים, בודקים את הגבולות אינספור פעמים ביום ונדרשת חזרה על הסברים ועמידה על גבולות אלו.הרבה פעמים כבר נמאס לי ואני צועקת ומשתלחת בהם (למרות שאני מנסה ומתחרטת ומתפללת שהקב"ה יעזור לי ) הבעיה היא כאשר בעלי נוכח הוא לא מגבה אותי לדוגמא אם אני אומרת לגדולה ללכת להתקלח או לישון (ועם הגדולה רוב הבעיות ) היא לא מקשיבה בכוונה , אני חוזרת על דברי בטון תקיף יותר והיא עדיין בוחרת לא להגיב (והיא שומעת ) בעלי אומר שהוא מגבה אותי אבל יושב בצד ולא אומר מילה (כי מבחינתו גיבוי זה לא לבטל את המילה שלי מולם )ובודק איך אני אגיב וכשאני מתרגזת וצועקת הוא מתחיל להשתלח בי . ואז אני מרגישה שאני צריכה להלחם בו ובה . ביקשתי ממנו שאם אני מבקשת מהם ללכת לישון /לצחצח שיניים אם הם לא עונים לי פשוט לחזור ולומר את אותם דברים מצידו והוא אומר שאין צורך כי אני רומסת אותם ודי בהורה אחד כזה והוא לא צריך גיבוי -ולא ביקשתי שיהיה כמוני אלא פשוט לומר את הדברים בקור רוח ואולי אם הוא יתן כתף זה יפחת ואני לא ארגיש שאני נלחמת בגפי על חינוך הילדים מה אני עושה ???? תודה ושנה טובה ומבורכת

תשובה

שלום וברכה

מהיום ואילך את לא חוזרת על הדברים שוב ושוב. מצווה פעם אחת ולאחר כמה שניות עד חצי דקה את פשוט תוספת את הבת ולוקחת אותה למקלחת, כך גם בשאר הדברים ואומרת תוך כדי הלקיחה למיטה או אמבטיה שהנה הבת ילדה טובה והולכת מהר לשמוע לאמא. כך לא תכעסי והם יעשו את מה שאת רוצה.

בהצלחה רבה,