אמונה

מרגישה ירידה רוחנית וחייבת להתחזק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אנחנו זוג החוזר בתשובה כ4 שנים הבעיה שלי היא שפתאום אין אני מרגישה את ההתרגשות של היהדות כמו פעם אני בחורה צעירה כבת 27נשואה חמש שנים ואמא ל 2 ילדתי לפני חודשיים את הבן אליאור. כיום הגעתי למצב שבעלי קורה לי חילונית עם מיטפחת אני כבר לא מתפללת ומרגישה ריקה התפילה האחרונה היתה בבית החולים שביקשתי מאבא שישחרר אותנו בשלום משם. בעלי אומר לי שאין לי חברה מתאימה ולכן אני ככה הקשר שלי עם פעילת ערכים שלי נותק לפני שנתיים מסיבה שעד היום איננה ידועה לי, כיום אני מלאה בחומריות וכל מה שיש לי לא טוב לי אבדה לי ההתרגשות והשימחה של בת מלך פתאום אני רוצה להקל לשחרר את הקושי אני מפחדת שבאמת אני נהית חילונית עם מיטפחת תתנו לי עיצה מה לעשות בבקשה בכבוד רב ותודה רבה בתאל

תשובה

שלום לך

אני חולק על בעלך ואינני מסכים עימו שהוא קורא לך "חילונית עם מטפחת," את רחוקה מכך כרחוק מזרח ממערב, אי היכולת להתפלל ותחושת הריקנות היא תופעה נורמאלית והיא חלק מההתמודדות של כולנו, שלפעמים אנו מרגישים אטומים ואנו מקיימים את המצות בקושי רב, ללא כל רגש וללא כל רוחניות, ואז עלינו להשתדל לשמור על המצוות גם ללא רגש, ולהשתדל לעשות את רצון ה` במצבינו הנמוך, וכאשר מתאמצים לעשות את המצוות במצב זה לאט לאט מתעלים שוב ומתחילים להרגיש שוב את קירבתנו לה`.

אין לקַשר בין הרגש לה` לקיום המצוות בפועל, וטעות גדולה היא לומר שאם איננו מרגישים את קירבת ה` בעת עשיית המצוות ואם קשה לנו מעט להתחבר לתפילה, הרי זה סימן שאנו לא בסדר וכו`, זה אכן חלק מתכסיסי היצר לרחק את האדם מהבורא, ולשכנעו שאין לנו כל קשר אל הרוחניות חלילה. האמת הפשוטה היא שכל יהודי יש לו קשר לרוחניות ולתורה ולפעמים הרגש פועל יותר ולפעמים פחות, אבל את בכל מקרה מחוברת אל ה` וכל מצוותייך חשובים לאין ערוך, ואינך חלילה "חילונית עם מטפחת".

הדרך לשוב ולהתחבר אל ה` היא אכן ע"י חברה טובה ולימוד בספרי מוסר , הלכה וכדו` דבר שגורם להתחברות מחודשת לה`, והירידה תהיה לצורך עליה, לאחר זמן מסוים של הליכה בדרך ה` אכן צריכים רענון מחודש של דרך ה`, ומציאת דרכים חדשים להתחברות הנפש אל ה`, אני ממליץ לך לקבוע לימוד בחברותא טלפונית עם חבירה שיחד תתעלו ותמצאו את הדרכים להתקרב אל ה`. שילחי לי את מס` הטלפון שלך ואתן לך חברותא כלבבך. בהצלחה רבה וה` ישוב ויאיר את ליבך כבראשונה – בנימין שמואלי