תורה ומדע

תגובה ל- מהי העמדה המדעית נכון להיום באשר לתיאוריית האבולוציה? [בלי הפניות לאתרים חרדים].

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לצוות הידברות היקרים. ציטוט פרופ` ס. ג`. גולד Gould פלאונטולוג שתמך באבולוציה שדבריו הוצאו מהקשרם... ציטוט פרופ` קנת הסו Kenneth J. Hsu גיאולוג (לא תחום שעוסק באבולוציה במישרין), תוקף אמנם את תאורית הברירה הטבעית. אבל גם אצלו לא תמצא תאורים של בני אדם שחיו בחברותה עם דינוזאורים ציטוט פרופ` ס. מ. סטנלי Steven M. Stanleyפלאונטולוג, תמך בתאוריה אבולוציונית שונה מהמקובל היום, התאוריה שלו ושל גולד לא מקובלת מאז אמצע שנות ה-80. ציטוט פרופ` נ. אלדרידג` Niles Eldredge שותפו למחקר של סטנלי. הוא התנגד לתאוריה האבולוציונית המקובלת היום (לפחות במהלך שנות ה-80) בהחלט לא לאבולוציה באופן כללי. וכן הלאה למעשה בתחום הביולוגיה והפלאונטולוגיה יש היום אולי רק פרופ` אחד או שניים שמתנגדים לעצם מהות התאוריה האבולוציונית... ציטוט הבעיה המרכזית של התיאוריה היא העדר צורות ביניים בשרשרת ההתפתחותיות האבולוציוניות. כלומר, אילו היתה התיאוריה נכונה, היה עלינו למצוא במאובנים גם את צורות שלבי הביניים במעבר בין המין הקדום לבין הנוכחי. אולם מעולם לא נמצאו מאובנים של צורות ביניים משוערות אלה. נמצאו וממשיכים להמצא צורות ביניים. למעשה התאוריה של דארווין ממשיכה לקבל סימוכים מהשטח ללא הרף. כמובן שלעולם לא נמצא את כל צורות הביניים, יתכן וזנים רבים הוכחדו מבלי שהשאירו אחריהם מאובנים שנותרו עד היום. ציטוט "מדוע אפוא, לא נמצאו אותן צורות ביניים בשום שכבה גיאולוגית... אולי זוהי הטענה הבולטת והחמורה ביותר שאפשר להעלות נגד התיאוריה שלי" (The origin of species עמ` 287) איש מדע תמיד מעלה לדיון את הבעיות שיש לו בתיזה. גם אני בתיזה שלי מעלה את הנקודות החלשות והטיעונים האפשריים כנגדה! זאת היא דרך החשיבה והכתיבה המדעיים. איש מדע טוב מטיל ספק בכל, אפילו בתאוריה שלו עצמו. ציטוט "אני מאמין שההסבר טמון בעובדה שעדיין לא התגלו רוב רובם של הממצאים הגיאולוגים" (שם, עמ` 288). אמונה מדעית היא לא אמונה דתית. גם אם מדובר באותה המילה, הכוונה שונה לחלוטין. ציטוט בשכבות אדמה גיאולוגיות שונות אשר לפי תיאוריית האבולוציה הן שייכות לתקופת הדינוזאורים, התגלו חפצים שונים מעשי ידי אדם (!)… דבר המוכיח כמובן בודאות מוחלטת שגיל מיליוני השנים שנקבעו בעבר ע"י החוקרים לגיל העולם והמאובנים על פי אופי והרכב שכבות אדמה גיאולוגיות אלה, אינם אלא טעות גמורה! והגיל האמיתי שלהם הוא בסך הכל כמה אלפי שנים בלבד כגיל התרבות האנושית. בעמוד הבא ניתן לראות מדגם מן הממצאים שהתגלו לאחרונה. תיארוך ממצאים ארכיאולוגיים וגיאולוגיים הם תורה שלמה. תיארוך על פי שכבה גיאולוגית היא רק שיטה אחת. בכל מקרה, אין אפילו ממצא רציני ומבוסס אחד שעשוי אפילו לרמז לכיוון שבני אדם ודינוזאורים התקיימו במקביל. כנ"ל לגבי בני-אדם וטרילוביטים. ציטוט "ממצאי המאובנים מראים בעליל כי קבוצות גדולות, כגון סדרות היונקים (מכרסמים, טורפים וכדומה) מופיעות בממצאי המאובנים באופן פתאומי שאינו מאפשר לטעון שהם מהווים נדבך-סיום של התפתחות הדרגתית" (Time Frames, סימון ושוסטר, ניו יורק 1985, עמ` 146) "האפשרות שמגוון צורות החיים המוכר לנו כיום התפתח בהדרגה, בטילה לחלוטין, משום שאין כל אפשרות להגיע בהדרגה למין חדש של ממש" (שם, עמ` 61). זה בפירוש לא נכון, יש בידנו מאובנים של יונקים קדומים שהתפתחו במקביל לדינוזאורים הראשונים, ניתן לבנות את אילן היוחסין של היונקים באופן מפורט למדי. ציטוט א. כאמור, ברור לכולם שהדג הימי לא המליט חיית יבשה, וחיית יבשה גדולה לא המליטה אדם. אלא לדברי תיאוריית האבולוציה חלו שינויים רבים במשך מיליוני שנים בדורות הנולדים. אם כך, היה עלינו למצוא מכל בעל חיים מאות או אלפי דורות של צורות שונות אשר התהוו בזמן המעבר ההדרגתי מהדג הימי לחיית היבשה. ואין כאלה!! יש דגי ריאות, מעין חוליה חסרה חיה וקיימת איתנו היום. אלו דגים המסוגלים לשהות לתקופות קצרות על היבשה ולנוע מרחקים קצרים על היבשה. בנוסף יש את קבוצת הדו-חיים המאוד מרשימה בגודלה. או שאולי הקרפדות והצפרדעים הן חזיון תעתועים ציטוט . בתקופה אבולוציונית, של יונקים - דינוזאורים, בשכבה "פאלאוקן", מתוארך לפי הגיאולוגים לפני כ65 מליון שנה, נמצאו בפילדלפיה - ארה"ב אותיות חרוטות באבן שיש. 2. בתקופה אבולוציונית, של דינוזאורים - ראשוני עופות, בשכבה "קרטיקון", מתוארך לפי הגיאולוגים לפני כ120 מליון שנה, נמצאו בסנט גון דה ליווה - צרפת " בולבוסי ברזל יצוק". 3. בתקופה אבולוציונית, של דינוזאורים - ראשוני עופות, בשכבה "קרטיקון", מתוארך לפי הגיאולוגים לפני כ135 מליון שנה, נמצאו בקולרדו - ארה"ב "ראש חץ מנחושת, ועצמות אדם". 4. בתקופה אבולוציונית, של ראשוני זוחלים, בשכבה "קרבון", מתוארך לפי הגיאולוגים לפני כ300 מליון שנה, נמצאו ב מוריסונוויל, אילינוי, ארה"ב, שרשרת זהב. 5. בתקופה אבולוציונית, של ראשוני זוחלים, בשכבה "קרבון", מתוארך לפי הגיאולוגים לפני כ300 מליון שנה, נמצאו ב תומס, אוקלהומה, ארה"ב, "סיר ברזל יצוק". 6. בתקופה אבולוציונית, של ראשוני זוחלים, בשכבה "קרבון", מתוארך לפי הגיאולוגים לפני כ300 מליון שנה, נמצאו ב המונדוויל, אוהיו, ארה"ב, "לוח ציפחה עם סימני כתב". 7. בתקופה אבולוציונית, של דגים דו-חיים, בשכבה "סילור", מתוארך לפי הגיאולוגים לפני כ425 מליון שנה, נמצאו ב-פרנקלין קאונטי, ארה"ב, ראשי חץ מאבן צור. 8. בתקופה אבולוציונית, של דגים דו-חיים, בשכבה " קמבריום", מתוארך לפי הגיאולוגים לפני כ600 מליון שנה, נמצאו ב- מפלי ויקטוריה בגבול זמביה, חריתות מברזל על אבן חול. נניח שכל זה נכון. ראשית, יש לבני אדם נטיה לטמון חפצים וגופות באדמה. שנית, תופעות גאולוגיות שונות יכולות לפגוע ברציפות השכבות (מפולות בוץ לדוגמא). למזלנו, כפי שציינתי מעלה, יש ברשותנו שיטות תיארוך נוספות ועד היום אין שום עדות שבני אדם התקיימו במקביל לכל אותם בעלי חיים נכחדים (דינוזאורים, טרילוביטים וכו`). ציטוט ד. נערכה בדיקה בקרב בעלי חיים אשר מחזור חייהם קצר, והם מקימים שושלת של עשרות אלפי דורות במשך שנים לא רבות, כגון זבובוני מאי, אשר אורך חייהם מגיע ליום אחד בלבד. במשך פחות מ-24 שעות הזבוב מספיק להיוולד, להתבגר, להרות, להקים דורות, להזדקן ולמות. לא נמצא שום שינוי בין הראשון לבין האחרון, כלומר, הקוד הגנטי של הטבע ממשיך ועובר מדור לדור כאשר הוא נאמן למקור, ומכאן שאין להעלות אפשרות שבמרוצת אלפי דורות פיל יהפוך לכלב ודינוזאור לקוף. הדברים מקבלים משנה תוקף לאור גילוי "חוקי התורשה של מנדל", המוכיחים בצורה מוחלטת ששינוי אשר התרחש בגוף מסיבה כלשהי (קטיעה, תאונה, וכדומה) אינו עובר בתורשה, וכי כל שינוי מדור ההורים (צבע עיניים, וכדומה) מקורו בגנים קיימים שהועברו מהדורות הקודמים להורים. (כך, למשל, הזכרים של העם היהודי לא נולדים כאשר כולם נימולים אע"פ שברית המילה מתבצעת קרוב לארבעת אלפי שנים). לאור זאת הדיבורים על ברירה טבעית ושינויי הסתגלות מיצור ליצור הופכים לבדיחה. בהורשה מנדלאנית, כרומוזומים, גנים, מוטציות וכו`. רואים אבולוציה במעבדה וגם בחיים, בעיקר בחיידקים ובשמרים. שינוי יכול להיות בצורת מוטציה נקודתית בגן, שבירה ובנייה מחדש של כרומוזומים, שינוי בגן X המשפיע על ביטוי יתר או חסר של גן Y וכו`. כמובן שרק שינוי שמשפר את השרדות הפרט, שורד. דוגמאות לתהליך של ברירה טבעית - פיתוח עמידות בחיידקים ובפטריות כנגד אנטיביוטיקה, פיתוח עמידות של תאי סרטן כנגד כמותרפיה ציטוט אגב, יש לציין מה שלא הרבה יודעים, כי האידיאולוגיה הנאצית של היטלר צמחה מתוך תיאוריית האבולוציה של דרווין. היטלר הבין שאם כולנו צאצאי חיות ששרדו, על פי הכלל האבולוציוני שעל החלש להישמד והחזק שורד, הרי אין כל מניעה שהחיה הנאצית החזקה תחסל את כל ה"חיות" החלשות. וכפי שהדגיש פרופ` יעקב טלמון במאמר שכתב לרגל סימפוזיון "יד ושם", תשל"ג: "הדרוויניזם הפיל את אחד המחסומים החזקים שהגינו על "לא תרצח", וזה היה בין הגורמים העיקריים שהביאו לשואה, להשמדת מיליונים מבני עמנו, אכזריות שטרם הייתה בעולם". . עצם העובדה שמישהו עשה שימוש נתעב ומעוות בתיאוריה מסוימת לא הופך אותה ללא תקפה אם אפשר תשובות לשאלות שהבאתי. תודה רבה לצוות הידברות .

תשובה

שלום וברכה

בעיון נוסף, לא נראה לי כי דברי החוקרים הוצאו מהקשרם, זוהי האשמה בוטה ולא נכונה. דברי כל חוקר הובאו במילואם לגבי העניין עצמו לשמם הם הובאו. הבאתי ציטוטים מדוייקים עם קישורים מתאימים, אתה בניגוד, קובע עובדות מבלי להוכיח שום דבר. דומני שברוב הציטוטים שהובאו נמצאו הרבה יותר משני חוקרים המתנגדים וחלוקים כליל על תורת דרווין.

לגבי הציטוט מדברי פרופ` גולד: באם חוסר מציאת צורות ביניים נחשבת אצל החוקרים לפגם מהותי בשיטת האבולציה, הרי ש`האמונה` של אותו חקר שבעתיד יימצאו אותם צורות , אינו פותר ואינו משלים את הפגם המהותי, ואין אנו נדרשים למסקנות החוקרים אלא למה שהוכח בשטח. כך שגולד נותן לנו את הידיעה כי חוסר צורות הביניים נשמרות כסוד אצל החוקרים, והדברים נשלמים רק באמונה עיוורת שבעתיד הם יימצאו.

הציטוט מפרופ` קנת הסו על מכת המוות שהונחתה על תורת דרווין מדוייקת. ומכוונת בדיוק למה שהוא רצה להביע במשפט זה. לא מעניין אותנו מה העלה פרופ` קנת הסו בתמורה לתורת דרווין, מכיון שכל החוקרים הללו לא היתה להם קבלה איש מפי איש עד אדם הראשון, אנחנו נדרשים רק להודיע קבל עם כי תורת דרווין השלטת בבתי הספר שבקה חיים כבר מזמן. התמורה לתורת דרווין נמצאת בראשית כל ספר תנ"ך, ואנחנו לא נדרשנו להמציא אלטרנטיבות לדרווין, אלא רק את הבעייתיות בשיטתו של דרווין.

תשובה זו נכונה גם לגבי הערתך על דעתו של פרופ` ס. מ. סטנלי.

סלח לי, אבל צורת הכתיבה שלך לא מקובלת בשום רמת מחקר, אתה קובע עובדות שממשיכים להימצא צורות ביניים ברמה שתבנה את תורת האבולציה, מבלי לציין איזה מקור מדעי, צורת הכתיבה הזאת מזכירה צורת הכתיבה של אתאיסט מתחיל. התבטאות בשפה גבוהה בנסיון להתיש את המתכתב עימו.

כתבת: אמונה מדעית היא לא אמונה דתית. גם אם מדובר באותה המילה, הכוונה שונה לחלוטין. אני מצטרף לדבריך, אמונה מדעית היא שום דבר. כי אמונה ומדע הן מילים סותרות, אין אמונה במדע, מה שאין כן אמונה דתית מקובלת עד הבורא האלוקי היא דבר שכל רוחות המחקר לא יזיזו אותו ממקומו, דרווין הולך ודרווין בא, כל דור, המדע מתקדם וסותר את כל התיאוריות שהיו מקובלות פעם, אולם דבר אלוקינו יקום לעולם, ורק הפסדנו את כל אותם דורות שהלכו שבי אחר קסמי המדע הרגעי ובכך פטרו את עצמ מחובת האדם בעולמו. חבל מאוד. לגבי ההתווכחות שלך עם הציטוט המתחיל: "ממצאי המאובנים מראים בעליל....". אצטרך כמובן לראות את התעודות שלך ושל מחבר הספר , והראיות שלך ושלו, בכדי שאוכל להתרשם עם מי הצדק, שם בספר ישנם הוכחות לדבריו, אתה לא הבאת הוכחה, אלא קביעה, כן נכון לא נכון.

אכן, עצם העובדה שמישהו עשה שימוש נתעב ומעוות בתיאוריה מסוימת לא הופך אותה ללא תקפה, לכן בדיוק נכתב זה בדרך אגב, וכראוי לציון, ולא כהוכחה על אי נכונותה המחקרית של שיטת דרווין.

ראוי לציון כי אכן קשה ליהודים להתוודע למכת המוות שהונחתה על שיטת דרווין הנלמדת בראש כל חוצות, ולחינוך החילוני יש אינטרס ללמד את תהליך ההתהוות דוקא על פי דרווין, וכפי שאחד מראשי הציונים אמר פעם דבר חכמה כששאלוהו במגבית שערך בארה"ב על מה שהאמריקאים לא מתביישים להצהיר על גבי הדולר שלהם ההצהרה המפורסמת שאמריקה מאמינה באלוקים, ולא כן במדינת היהודים, והשיב הפוקר: הנה האמריקאים האמונה בה` לא מחייב אותם בשום דבר רציני, ומכיון שההצהרה הזאת מסתדרת די טוב עם תאוותיהם לא מפריע להם להצהיר כך, אבל לא כן היהודים, אם יצהירו כך הרי יתחייבו בהמון חיובים כשרותשבת טהרת המשפחה וכו`, וכי עוד מה אתם רוצים, עד כאן דברי הפוקר.

 והוא ממש מאמר הגמ` לא עבדו ישראל ע"ז אלא להתיר להם עריות בפרהסיא.

על בטוח שכל חוקר לא משוחד שימלא עצמו במאמרים המדעיים שיש שם, כבר לא יהיה כל כך בטוח בתהליך האבלוציה שייצרה אותו.

בהצלחה – מנשה ישראל