תפילה וברכות

תפילת שמונה עשרה וברכות..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. בתפילת שמונה עשרה אני אשמח לקבל הסבר איפה משתחוים, והסדר מההתחלה עד הסוף.. אומרים ברוך אתה גאל ישראל, ואז מתחילים לפסוע מאיזה רגל מתחילים ובאיזה עוד מקומות בתפילה משתוחים והפסוק על שמו של הבנאדם, איפה יש להגיד כי יש פעמים יהיו לרצון אמרי פי... אחד באלקי נצור לשוני מרע..., ואחד בעושה שלום במרומיו.. אז איפה ומזתומרת שאסור להתפלל עם עינים פקוחות הרי לא כולם זוכרים את כל התפילה בעל פה.. 2. התבלבלתי לגמרי בענין ברכות המזון... מהי ברכה אחרונה וברכה ראשונה ומהי ברכת מעין שלש נגיד אני אוכלת סעודה גדולה, אז אני עושה נטילה והומוציא ומברכת ברכת המזון בסוף נכון אין צורך לברך על המים או על סלט, כי זה סעודה וnה מברכים על בורקסים(גבינה, תפוח אדמה) ומסטיקים, שוקולד אני אשמח אם תסביר לי על הענין של ברכה ראשונה ואחרונה, בורא נפשות, על המחי`ה.... לא כ"כ הבנתי... 3. בתפילת שחרית מה נשים חיי`בות להתפלל מ "ותתפלל חנה.......עד הסוף מהו הסדר שנשים חייבותואם אני רוצה להתפלל 3 תפילות ביום לנשים אסור להתפלל מוסף של שבת\ראש חודש 4. לגברים יש את המצוות שלהם והם יותר מרובות מהנשים..אבל בכל זאת מהן המצוות שאישה צריכה ללמוד< גם רווקה.. תודה רבה רבה !

תשובה

שלום וברכה

מרים תתקשר איליך עוד כמה דקות להסביר לך הכול בפרוטרוט בקשר לתפילה. הכול נכון מה שכתבת בקשר לברכות באוכל. בורקסים - מזונות. מסטיק, שוקולד - שהכל.

פירוט כל הברכות כולם. ואם יש לך עוד שאלה בקשר לברכות, תשאלי ואענה בשמחה.

3. נשים אינם חיבות בכל התפילה <;אם תהיה לך שאלה נוספת אשמח לענות לך ככל הצורך.

ובוודאי שמותר לך להתפלל שלשו פעמים ביום, נשים ספרדיות אינם מתפללות מוסף לדעת הגר"ע יוסף שליט"א.

בברכה - בנימין שמואלי