שבת

עבודה בשבת וחג בתור נהג ביובית

  • כ"ג אלול התשע"ה

שאלה

שלום לרב, רציתי לשאול הציעו לי לעבוד בתור נהג ביובית וצריך פעם בחודש להיות כונן בשבת, האם יהיה לי מותר לנהוג במידת הצורך בשבת?כמובן שהטלפון גם יהיה דלוק רק לחכות לשיחה במידה ותיהיה.

תשובה

שלום וברכה

אסור בהחלט לעבוד בשבת בביובית וחלילה להסכים לעבוד במקום כזה. חילול שבת דאורייתא לא לצורך.

לקראת שבת לכו ונלכה כי היא מקור הברכה בזכות מסירות נפשך למען שמירת השבת תזכה שה' יתן לך פרנסה מרווחת.