שאל את הרב - כללי

מותר לקרוא את "התיקון הכללי" בשבת??

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד כבוד הרב שלום רב, כמה שאלות בבקשה ובתודה מראש :) *האם מותר לקרוא את "התיקון הכללי" בשבת *אשתי חלמה חלום ובחלום הופיעו אריות ובחלום היא פחדה מהם מאוד אך הם לא שאגו הוא משהו כזה האם זה אומר משהו * מהו פרק התהילים המתאים למזל תאומים *יש קטע כזה שאדם פתאום חולם לפתע והוא יוצא מריכוז ומאבד עניין לכמה שניות ויש שאומרים שמלאכים מדברים איתו האם זה נכון * ובכלל מהם מלאכים תודה רבה מראש וסליחה על ההטרחה

תשובה

שלום וברכה

מותר לקרוא את התיקון הכללי. הרואה אריה בחלום סימן לאריכות ימים. פרק למזל תאומים. תהילים פרק ק"ז הודו לה` כי טוב כי לעולם חסדו: יאמרו גאולי ה` אשר גאלם מיד צר: ומארצות קבצם ממזרח וממערב מצפון ומים: תעו במדבר בישימון דרך עיר מושב לא מצאו: רעבים גם צמאים נפשם בהם תתעטף: ויצעקו אל ה` בצר להם ממצוקותיהם יצילם: וידריכם בדרך ישרה ללכת אל עיר מושב: יודו לה` חסדו ונפלאותיו לבני אדם: כי השביע נפש שוקקה ונפש רעבה מלא טוב: יושבי חושך וצלמות אסירי עוני וברזל: כי המרו אמרי א-ל ועצת עליון נאצו: ויכנע בעמל לבם כשלו ואין עוזר:

ויזעקו אל ה` בצר להם ממצוקותיהם יושיעם: יוציאם מחושך וצלמות ומוסרותיהם ינתק: יודו לה` חסדו ונפלאותיו לבני אדם: כי שבר דלתות נחושת ובריחי ברזל גדע: אוילים מדרך פשעם ומעונותיהם יתענו: כל אוכל תתעב נפשם ויגיעו עד שערי מות: ויזעקו אל ה` בצר להם ממצוקותיהם יושיעם: ישלח דברו וירפאם וימלט משחיתותם: יודו לה` חסדו ונפלאותיו לבני אדם: ויזבחו זבחי תודה ויספרו מעשיו ברנה: יורדי הים באניות עושי מלאכה במים רבים: המה ראו מעשי ה` ונפלאותיו במצולה: ויאמר ויעמד רוח סערה ותרומם גליו:

יעלו שמים ירדו תהומות נפשם ברעה תתמוגג: יחוגו וינועו כשכור וכל חכמתם תתבלע: ויצעקו אל ה` בצר להם וממצוקותיהם יוציאם: יקם סערה לדממה ויחשו גליהם: וישמחו כי ישתוקו וינחם אל מחוז חפצם: יודו לה` חסדו ונפלאותיו לבני אדם: וירוממהו בקהל עם ובמושב זקנים יהללוהו: ישם נהרות למדבר ומוצאי מים לצמאון: ארץ פרי למלחה מרעת יושבי בה:

ישם מדבר לאגם מים וארץ ציה למוצאי מים: ויושב שם רעבים ויכוננו עיר מושב: ויזרעו שדות ויטעו כרמים ויעשו פרי תבואה: ויברכם וירבו מאד ובהמתם לא ימעיט: וימעטו וישוחו מעוצר רעה ויגון: שופך בוז על נדיבים ויתעם בתוהו לא דרך: וישגב אביון מעוני וישם כצאן משפחות: יראו ישרים וישמחו וכל עולה קפצה פיה: מי חכם וישמור אלה ויתבוננו חסדי ה`: המלאכים לא מדברים עימו.

בברכה - בנימין שמואלי