שאל את הרב - כללי

פרקי אבות- האם זה רלוונטי לאדם הפשוט?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יצא לי לאחרונה לקרוא פרקי אבות, והדרישות שם נראו לי מוגזמות מאוד, שרק גדולי הדור יכולים לעמוד בהם. בתור בן אדם שעושה השתדלות ושומר מצוות, לא נראה לי שבזמן הקרוב אני יגיע לדרגה שאני לא מסתכל על אילן בזמן שאני הולך בדרך שמא אחשוב לעצמי "מה יפה אילן זה" ואתבטל לשניה מהרהור בדברי תורה, או שלא יהיה מצב שאשב עם בן אדם ולא יהיו בינינו דברי תורה, או שאיהיה שלא אצליח להרדם בלילה ואהיה בטל מדברי תורה וכו`. יש שם גם רעינות יפים אבל גם דברים שקשה לדרוש מאדם פשוט..

תשובה

שלום וברכה

הדרישות הם אינם מופרזות כדבריך, אלא כאשר אדם לומד לא יפסיק לומר מה נאה אילן זה אלאל ימשיך בלימודו. וכן שנם שיושבים ואין ביניהם דברי תורה, הכוונה היא כמבואר בדברי רבינו יונה כהכוונה ששני אנשים קובעים את עצמם לשבת בבטלה ולא כאשר שני אנשים מדברים ביניהם באקראי או לצורך עניםמסום.

בברכה – בנימין שמואלי