תפילה וברכות

לרב בניימין שמואלי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

דבר ראשון... ממש ממש ממש תודה על כל מה ששלחתה!!!!! על הדיסקים והחוברות... כבר סיימתי לקרוא את החוברת של הרב זמיר וזה מדהים!!!! וגם השתמשתי בדיסקים גם העברתי לחברתי את הדיסק של הצניעות וגם שמעתי כמה.. מחזק מאוד!!! ורציתי לשאול בנוסף מספר שאלות... א) האם מותר ומר את שם ה` המפורש בקריאת שמע כשמשכיבים ילד קטן לישון כדי ללמדו .. ב)קורה לי לפעמים שאני מתחילה להתפלל שאני מחכה לטרמפ וכשאני עולה על טרמפ לפעמים אני באמצע ברכות קריאת שמע.. האם מותר לי לעצור ולומר תפילת הדרך...אם כן..או אם לא.באיזה קטע אני יכולה לומר..

תשובה

שלום וברכה

שמחתי לשמוע שהדברים הועילו לך ולחברותייך, אקווה שהדיסק גם הועיל לך בהשפעה על חבירתך המתחזקת. א. מותר. ב. אין להפסיק באמצע ברכות קריאת שמע, אלא יש לך לומר את תפילת הדרך בתפילת שמונה עשרה שאת מתפללת בנסיעה, באמצע ברכת שמע קולינו לפני כי אתה שומע.

שבוע טוב ומוצלח - בנימין