אמונה

חתונה בהפרדה ושמירת נידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חזרתי בתשובה והבנתי את המשמעות העצומה של חתונה בהפרדה. אחי בעזרת השם הציע נישואין לחברתו .-הוא עדיין לא שומר תורה ומצוות.. אני רוצה להסביר לו את החשיבות של חתונה בהפרדה .אבל אני מפחדת שהוא יבוא אלי בטענות שאני פנאטית וכדומה. אני אשתדל מאוד להשתמש בלשון רכה . אבל עדיין מה אפשר לעשות חברה שלו גם לא שומרת תורה ומצוות והם גם לא שמרו נידה ונגיעה . הפחד שלי וההרגשה הרעה שלי היא שזה מביא רעה על האדם ועל חיי הנישואין וכואב לי שדווקא אחי לא שומר מצוות. וכשהם בעזרת ה` יחזרו בתשובה לא הייתי רוצה שהם יזכרו שזאת הייתה החתונה שלהם -חתונה של פריצות -שמביאה להמון מכשלות והשכינה לא נמצאת . איזו השתדלות אני יכולה לעשות בנוסף לתפילה

תשובה

שלום וברכה

 אם תהיי בטוחה בעמצך אין לך כלל לפחד לדבר איתו בלשון רכה ונעימה, ועל אף הסיכוים הקלושים שהוא אכן יסכים לעשות חתונה נפרדת, הדבר שווה ניסיון.

אכן אי שמירת הנידה הוא דבר שגורם רעות רבות, אבל עלייך לנסות ולשדלם שישמרו להבא מהחתונה ואילך על איסור נידה, וזכותך תהיה רבה מאוד שתצילי אותם מאיסורים חמורים אלו, >עלי והצליחי, וה` יעזור שיזכו לחזור בתשובה שלימה, - בנימין שמואלי