שאל את הרב - כללי

אם התנית במחשבתך לתרום תרומה, די בזה בכדי להחשיב מחשבה זו כשבועה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלחתי מס` שאלות שכנראה לא הגיעו.. בתקווה שיגיעו הפעם: א. הייתי בשיעור ביום שלישי ברוך ה`, והתניתי בראשי לתרום סכום כסף מסויים לאותה ישיבה, כשבאתי להביא את הכסף לרב, ראיתי שהישבה מוכרת סידורי תפילה, ואז חשבתי שאם אקנה בכסף הזה,שיועד לתרומה, סידורים, ואתרום אותם, כך אוכל גם לזכות בית כנסת נוסף, ולא רק את אותה הישיבה בכספי התרומה הנ"ל. שאלתי היא כזו, במסכת קידושין (אם אני הקטן לא טועה), נאמר שכאשר התנית במחשבתך לתרום תרומה, די בזה בכדי להחשיב מחשבה זו כשבועה. האם, בזה שניהנתי מהכסף שהתניתי לתרומה בלבד, וקניתי איתו סידורים, שאותם בכוונתי בס"ד לתרום, הפרתי שבועה ב. האם מתן זכות קדימה לרכב שמבקש להיכנס למסול שבו אני נמצא, לפני רמזור, לדוגמא, הוא גזל של זמן, לרכבים שממתינים גם כן כמוני מאחוריי או שמא אין בכך כלום ג. שאלה שמטרידה אותי מעט, בפרשת "המן" ה` אומר למשה- "..למען אנסנו הילך בתורתי או לא.." באותו זמן עדיין לא ניתנה התורה, לא כן או שאני טועה והתורה ניתנה כבר בשלב זה ואם עדיין לא ניתנה, מהי כוונת ה` כשהוא מבקש מעם ישראל ללכת בתורתו, שלכאורה, עדיין לא ניתנה ד. ברכות: מאיזו כמות של מזונות, עלי לברך ברכה אחרונה- "על המחיה" האם ברכה זו פוטרת מברכת "בורא נפשות" ובכלל, אשמח (מאוד) לקבל הסברים לגבי ברכות אחרונות בכלל.. ו. האם יש בעיה עם טבעת נישואין, בשעת הנחת תפילין ז. בס"ד יש לברך 100 ברכות כל יום, ביהדות היום מתחיל דווקא עם צאת הכוכבים, אם אינני טועה. אם כך הדבר, ממתי בעצם יש להתחיל להחשיב את 100 הברכות האם מהבוקר, או שמא מהערב ח. האם השם- `מור`, הוא שם זכרי או נקבי ט. תודה רבה וישר כח לרב.

תשובה

שלום וברכה

א. עליך להשלים את סכום התרומה לעומת מחיר העלות מאחר ונדרת לתת את התרומה לגמרי לישיבה.

ב. אין בכך כלום.

ג. רש"י שם מפרש למען אנסנו הילך בתורתי - אם ישמרו מצות התלויות בו שלא יותירו ממנו ולא יצאו בשבת ללקוט:

ד. שיעור על המחיה הוא כשיעור קופסת גפרורים.

ה. אין הברכה פוטרת ברכת בורא נפשות.

ו. לא

ז. מהבוקר עד הערב.

ח. שם זכרי בברכה – בנימין שמואלי