שאל את הרב - כללי

i

  • כ' אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, ב"ה אני נשואה מזה שלוש שנים לבעל מקסים באמת ויש לנו שתי בנות. לבעלי יש לו הורים מבוגרים במיוחד אביו מאוד מבוגר שיעריכו ימים לאחר החתונה הלכנו לגור לבד במקום עבודה של בעלי והיינו נוסעים אליהם שבתות וחגים וסתם בימים רגילים בשביל להיות איתם ואל אמא שלי נסענו מידי פעם שבת או חג אחרון פסח וסוכות עשינו המשכנו לבקר את הוריו גם לאחר הולדת הבת הראשונה אפילו נשארנו אצלם כמה שבועות ולפעמים חודש חודשיים כשאביו חולה אני נשארת אצלם ובעלי הולך לעבודה לפעמים חוזר ולפעמיים נשאר בבית שלנו. למרות הקשיים שבנסיעות ואריזת תיקים כל שבת והאי קבוע במיקום שלנו המשכנו כך עד ההולדת בת השנייה שלנו. לאחר חודשיים של הלידה השנייה החלטנו לגור איתם ביחד וכאן התחילה הבעייה אני וחמותי לא מסתדרות די טוב אבל אני מעדיפה ומעבירה בשקט הכל כשאפשר ולפעמים לא נעים אני מתעצבנת עלייה וצועקת. אבל אחר כך אני מבקשת סליחה. אני באמת עוזרת להם המון ודואגת להם ורוצה מאוד להמשיך לתמוך בהם הקושי הגדול שלי הוא שהיא אף פעם לא אומרת מילה טובה קטנה וכל מה שאני עושה זה פסול, היא אומרת שאני עושה הכל בשבילי ולא בשבילה ואם אני אומרת משהו שעל דבר מסויים בעלי לא יסכים לזה אז היא אומרת שהוא אף פעם לא יגיד דבר כזה אלא מי שמחליט זו את, בזמן אחרון בעלי מאוד עצבני בגלל כל הדברים האלה. עכשיו הוא עצבני רק על חלק מהדברים שמזדמן לו לשמוע כל האחרים זה נשאר אצלי אני שומרת את הדברים אצלי ולא מספרת לו מה עובר עלי ומה היא אמרה לי כי אני לא רוצה שהיחס עם אמא שלו יתערער אפילו שהוא כועס עלייה אני מנסה להרגע אותו כשאני סובלת מבפנים. בשבוע אחרון זה הגיע לשיאו כל יום אנחנו רבות וזה נורא קשה לי לא יודעת מה לעשות אני ממש ממורמרת מבפנים עצובה ואין לי כח לטפל אפילו בבנות שלי. כל הזמן אני חושבת על הזוגיות שלנו איך היא תמשיך ככה ואין לנו שום פרטיות, אין לנו שולחן שבת טוב עם רוח טובה קשה לי לחנך את הבת שלי בצורה כזאת לדרך שבה אני רוצה לחנך אותה כי חמותי נכנסת לכל תחום בחיים שלנו. נורא קשה לי עם המצב הזה מה עלי לעשות? אגב בעלי הוא בן זיקונים ויש לו אחים שגרים ליד ההורים. אבל בקושי הם באים לבקר ולעזור מאותה סיבה שלא מסתדרים איתה. אז הכל נופל עלינו. לפעמים הוא עוזב את העבודה שבוע שבועיים ונשאר לטפל באביו כשהוא חולה. עכשיו בעלי נוסע לחו"ל ל3 שבועות בערך ואני לא יודעת איך לשרוד את הימים האלה במצב שלי. אני כותבת את המייל הזה באמצע הלילה כי אני אבדת עיצות ממש. תעזרו ותייעצו לי בבקשה דחוףף שבת שלום.ובשורות טובות לכל עם ישראל.

תשובה

שלום וברכה

מצטער מאוד שעקב עומס על המערכת לא ראינו את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה.

אם השאלה עדיין אקטואלית והעניין לא בא על פתרונו, נא לכתוב לנו שוב.