שבת

עבודה בשבת בפנימיה של ילדים בסיכון

  • י"ט אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לברר משהו אני התחלתי לעבוד בפנימיה של ילדים בסיכון (ילדים שהוציאו אותם מהבתים מטעם בית המשפט ) והבנתי שאני אהיה חייבת לעבוד גם בשבת האם זה מותר ? -וסתם בשביל הסקרנות אפשר לעבוד במשטרה בשבת?כי אני יודעת שבמד"א כן אבל משטרה? אשמח אם תענו לי בהקדם תודה .

תשובה

שלום וברכה

בכל המקומות האלו מותר לעבוד ובתנאי שלא מכריחים חלילה לעשות דברים שאין בהם חשש פיקוח נפש בשבת.

אם מכריחים  לחלל שבת גם במקום שאין בו פיקוח נפש כגון במד"א כתיבת דברים שאין להם קשר לפיקוח נפש או במשטרה יציאות למשימות שאין בהם חשש פיקוח נפש וכן במקום עבודה זה שיכריחו אותך להלדיק להם טלוויזיה בשבת וכדו' כל דבר שאין בו פיקוח נפש של ממש, אסור לעבוד שם.

גם אם מותר לעבוד יש לקבל את השכר בהבלעה כגון שכר חודשי קבוע וכדו'.