תורה ומדע

הוכחות לקיום הבורא

  • י"ט אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שאלה. יש לי כמה שאלות לא פתורות שהייתי שמח אם תוכח להשיב לי עליהן. 1. נאמר בבראשית "שני המאורות" והרי הירח זה בעצם כוכב ולא מאור? זה שאנחנו מקבלים את האור מהשמש זה משהו אחד אבל זה כוכב. 2. ששמעתי מהרצאות של הרב יוסף מזרחי על מס' הכוכבים שזה 10 בחזקת 19 ובאתר הבא יש מידע קצת שונה שאומר שזה 10 בחזקת 22 באתר הבא.. https://www.mada.org.il/exhibitions/mars/stars איך זה מסתדר? 3. יש דעה ששמעתי שחז"ל היו חכמים מאוד אך אם החכמים היו היום חיים (עם כל הטכנולוגיה) אז הם היו חכמים יותר מה אני משיב לאותה דעה? 4. שמעתי שכבר המפרשים אמרו את מה שאיינשטיין ואת מה שניוטון אמרו אז הוא צחק ולא יכולתי להוכיח לו (כיוון שלא ידעתי את המקורות) תוכל בבקשה כן לאמר לי את המקורות שאני אעיין בדבר? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

1. השמש היא כוכב. הירח הוא כוכב לכת. הירח מחזיר את אורה של השמש בלילה, ומקרין את אורה אל פני כדור הארץ, ולפיכך נקרא בשם "מאור", כי הוא מאיר. רק שמקור אורו הוא מן השמש.

2. נא ראה:

3. העולם הזה הוא רק החיצוניות, הלבוש, של הדבר האמיתי - שהוא הנשמה והפנימיות. התורה עוסקת בפנימיות, ומשתמשת לעיתים במדע ככלי חיצוני.
חכמת חז"ל היתה חכמת התורה, שהיא חכמה נצחית, ובלתי משתנה. ובה היו בקיאים.

4. איני יודע לאילו ידיעות כוונתך. אך תוכל למצוא  בספרי "המהפך" של הרב זמיר כהן ידיעות מדעיות רבות, ברחבי הש"ס והמפרשים.

לדעתי כדאי שתעיין במאמרים הבאים:

שלך בברכה,
דניאל בלס