אמונה

קשה לי למחול למישהו שפע בי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, שמי ... ויש לי שאלה בעניין כעס, יש לי או היה לי (אני לא בטוחה מה אני מרגישה), כלפי אדם שבכלל לא יודע, הסיפור בוא כזה: לפני מעל לשנתיים בערך, סבתי נפטרה(ז"ל), וביום הפטירה התקיימה הלוויה בצהרים ואחי ובת דודתי ואני נסענו לרכוש נעלי בית לאבלים, הגענו למקום של חנויות ושם לא הייתה חנייה והיינו בלחץ, חצי שעה לפני הלוויה, אז חנינו מצמוד לחנות אחת שבעל החנות יצא וצרח על אחי שיזיז את הרכב ורצה גם להכות אותו, (כמובן שאנשים עצרו בעדו) והסברנו לו את המצב וזה לא עניין אותו והוא התעקש ואני התחננתי בפניו שרק כמה דקות נקנה וניסע אנחנו ממהרים ללוויה של סבתא שנפטרה והוא התעקש ואחי גם התעצבן נורא ובכינו שם והיה ממש מצב קשה, האדם הזה במקרה החברה בה אני עובדת, בקשרים עסקיים, באותו יום קיללתי אותו בלב, שלא תהיה לו פרנסה במקום שלו והוא לא יודע ועד היום אני חושבת על זה ומדברת עם בורא עולם ואני לא מצליחה למחול לו איך שהוא התנהג ודיבר אל אחי הקטן ביום שכזה, אני קוראת ק"ש שעל המיטה ולא מזמן שמתי לב שרשום בסידור שאסור לקרוא "הריני מוחלת וסולחת.."אם בלבי כעס על אדם אחר, אבל אני לא יודעת מה אני מרגישה ואני כן קוראת וכשמגיעה לקטע :..שלא יענש שום אדם בסיבתי.."אני מכוונת עליו, מה עליי לעשות אני לא מרגישה טוב עם זה, אודה לכם מאוד על תשובתכם וכן סליחה על אורך המכתב עינב

תשובה

שלום לך

אין לך לבקש סליחה אני מוכן לעזרך בכל שאלה. גם אם אינך מוחלת למישהוא ביינתיים את יכולה לומר את הריני מוחל ולחשוב שלאדם זה אינך מוחלת עדיין, ובכל זאת את מבקשת שהוא לא ייענש בגללך, דב זה הוא נפלא ביותר שאף שעדיין את לא סולחת לו אינך רוצה שהוא ייענש.

ונסי למצוא עליו נקודת זכות, שאולי גם הוא היה כעוס מפני עניין כלשהוא ואינך יכולה לדעת תא שעבר עליו באותו יום וכך לאט לאט את תלמדי למצוא את נקודת הזכות, וכך תוכלי לסלוח לו.

בברכה - בנימין שמואלי