שאל את הרב - כללי

האם יהיו אסונות בסוף שנת השמיטה?

  • י"ח אלול התשע"ה

שאלה

שלום, יש לי שאלה. קראתי איפה שהוא (אני חושב שבאתר הזה) שסוף העולם יגיע בשנת 6000 לספירה של לוח השנה העברי, ובעקבות הפחדים של הגויים כרגע ומההיסטוריה, בסוף שנת השמיטה הזו, אמור להיות איזה אסון בינלאומי גדול, כמו בשאר השנים - כמו המשבר הכלכלי בוול סטריט, אסון התאומים וכדומה. זה גרם לי לבדוק שאכן שנת 6000 לספירה היא השנה לאחר שנת שמיטה כלומר התת"קצט (5999) היא שנת שמיטה, יכול להיות שזה לא סתם צירוף מקרים, ואכן זהו סוף העולם? (המקרה הנ"ל קורה אחר כך בשנת 12999) ואם זה סוף העולם כלפי מי, לגויים או גם לגויים וגם ליהודים?

תשובה

שלום וברכה,

הערתך מאוד מעניינת ששנת תתקצ"ט תהיה שנת השמיטה. בגמרא מוזכר שהעולם נועד להיות 6000 שנים ותו לא. לאחר מכן העולם ישתנה וייהפך להיות יותר רוחני, ומבואר שאכן בסוף 6000 שנה יהיה שינוי דרמטי בעולם.

בהצלחה,