חברה והשקפה

הפלה

  • י"ז אלול התשע"ה

שאלה

לכבוד: כבוד הרב,בנימין שמואלי יש לי מכרה שלפני הנישואים ביצעה הפלה עקב הריון מחוץ לנישואים. בהריון השני הבינה שעשתה טעות בפעם הראשונה ולכן בפעם בחרה שלא להפיל. כיום נשואה ואם ל 4 בנים,גיום לאחר התקרבות שומרת תורה ומצווה ומתחזקת בהרגה,אך מיוסרת מאוד על ההפלה טרם הנישואים,תורמת לעמותת אפרת,מסייעת לנשים במצב זהה וכו... אך עדין קיים לה חיסרון ענק על המעשה במיוחד עכשיו שהיא בעלת תשובה. לדבריה המחזה הנ"ל אינו מרפא ,והיא נאלצת בעל כורחה להדחיק אותו, האם כבוד הרב יכול בבקשה לתת הכוונה ,עצה ,פתרון,לעניין זה? תיקון? או כל דבר אחר ? במידה שניתן לתקן זאת . בברכה : שלומי

תשובה

שלום וברכה

חובה להאמין בבורא עולם שהבטיח לנו שהתשובה מתקבלת וחלילה לא להאמין בדברי הבורא שמבטיח שמקבל את תשובת עמו בני ישראל.

צריך לחזור ולשנן שאין דבר העומד בפני התשובה וכל מי ששב בתשובה באמת הקב"ה מוחל וסולח לו והכל נמחק ונמחל. אותה תורה המתרה על האדם לא לחטוא היא גם התורה שמבטיחה שהתשובה מתקבלת.