תפילה וברכות

ברכות על מזון

  • י"ז אלול התשע"ה

שאלה

שלום רב 1. עבור פריטים המכילים עלי גפן (כמו עלי גפן ממולאים) האם צריך לברך על משהו שקשור לגפן או "שהכל" אם זה רק העלים ולא צימוקים או יין או ענבים 2. מה מברכים על אצות ים ? 3. מה עושים אם בירכתי בטעות ברכה לא נכונה ? 4. אם יש לי ספק אם לחם מסוים הוא מזונות או המוציא האם לברך המוציא ? 5. לחם שיש בו הרבה מאוד צימוקים וטעמו מתוק מהצימוקים (ולא מסוכר שהוסף) אז הוא נחשב ל"מזונות" או "המוציא" ?

תשובה

שלום וברכה

1. עלי גפן ברכתם שהכל. אם הם ממולאים מברכים על המילוי שהוא הרוב והברכה על המילוי פוטרת את העלים.

2. שהכל.

3. תלוי באופי הטעות. אם בירכת שהכל, יצאת ידי חובה. כמו כן אם בירכת על הפירות ברכת האדמה במקום בורא פרי העץ, יצא. להיפך לא יצא.

4. במקרה של ספק אמיתי שלא ניתן לבררו אין מברכים המוציא.

5. לספרדים מזונות.

בברכה,

בנימין משואלי