שאל את הרב - כללי

פילגש

  • ט"ז אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני לא מבינה מדוע אסרו היום על גרושה לטבול. במצב הקיים היום, נשים תהיינה עם גברים גם מבלי לטבול ויעברו על כרת, לעומת פילגש המותרת בתורה לאדם, כל זמן שהיא מיוחדת רק לו. אז מדוע היום גורמים לנשים לעבור על כרת?

תשובה

שלום וברכה

לפי רוב הפוסקים, פילגש היא מי שמקודשת לגבר ללא תנאים זאת אומרת ללא כתובה וללא התחייבות כלפיה. אין היתר לשמש עם אשה ללא קידושין.

גרושה המיוחדת רק לגבר אחד תתכתבד ותינשא לו כדת משה ושיראל ותכל לשהות איתו בטהרה ולקיים את מצוות ה' בכל פעם שהיא יחד עם בעלה ולמה לה לחטוא באיסורים חמורים?