תפילה וברכות

איך אפשר להקפיד על הנחת תפילין ביום עבודה עמוס

  • ט"ז אלול התשע"ה

שאלה

שלום, אני רוצה לקבל על עצמי להתמיד במצווה החשובה של הנחת תפילין. אני בן 25 ובמהלך השנים מאז בר מצווה תמיד היו לי עליות וירידות במצווה הזו וכיום אני רוצה להתמיד ולהניח בכל ימות השנה. העניין שאני סטודנט שלומד באונ' לימודים אינטנסיביים וצריך לקום מוקדם וחוזר הביתה מאוחר ועייף כך שאני יודע שסדר התפילין שלוקח לי 30-40 דקות בכל פעם מרגיש לי בלתי אפשרי להתמיד כך בכל ימות השנה. מכיוון שחשוב לי להתמיד במצווה ולצאת ידי חובה ובע"ה בעתיד להאדיר את המצווה, רציתי כעת לדעת מהי הברכה המינימלית שתגרום נחת רוח לבורא עולם? עד היום כשהנחתי תפילין קראתי ברכות השחר+ברכות התורה+וידבר אל משה+קריאת שמע ותפילת שמונה עשרה, תודה

תשובה

שלום וברכה

אם אין לך זמן להניח כפי שאתה רגיל. תניח תפילין אפילו לחמש דקות רק תקרא את הפרשיות של התפילין, אם אין לך זמן, תניח את התפילין אף לכמה רגעים, כבר קיימת את מצוות התפילין אף אם לא קראת בזה כלום.

ה' יעזור שמכאן ואילך לא תפסיד הנחת תפילין אפילו ליום אחד.