אמונה

שכר על מצוות בין שני אנשים שונים..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! השאלה שלי היא כזאת: אני מטבעי בן אדם שאוהב לעזור, עד כדי כך שלפעמים אני עושה דברים כי לא נעים לי להגיד לא..זאת אומרת שאני יוותר על דברים מסויימים לעצמי כדי לעזור למישהו. השאלה אם לי ולאדם אחר שיעשה את אותם חסדים שאני עושה מגיע אותו שכר כי אני לא ממש מתאמצת לעשות את אותם חסדים כי זה מטבעי לעזור ולתת עד כמה שאני יכולה, לעומת אדם אחר.. מקווה ששאלתי מובנת..תודה!

תשובה

שלום וברכה

אכן לפום צערא אגרא, ומי שקשה לו יותרל עשות חסד יקבל שכר רב יותר. אבל כאשר אדם מתאמץ גם במצוות שקשות לו ועושה אותם למרות כל הקושי, גם המצות הקלות מקבל עליהם שכר הרבה כאילו נעשו בקושי.

בברכה - בנימין שמואלי